Main image
26th May
2011
written by pcastella
FISCALITAT JUSTA, JUSTÍCIA SOCIAL I DISTRIBUCIÓ DELS EFECTES DE LA CRISI , JA!

1. Eliminar l’impost de successions és premiar al 6% de la població que pertany a les capes socials més privilegiades..

Perquè és intolerable que en plena campanya de retallades socials, els més beneficiats per la crisi en surtin beneficiats. A Catalunya, abans de la forta retallada feta pel Govern tripartit (2010), l’habitatge habitual i els negocis familiars ja no havien de pagar aquest impost.  Després de la retallada, només l’han de pagar un 6% de les persones que reben herències.  Es tracta d’ herències molt elevades corresponents a grans fortunes.

Que persones que reben herències superiors al milió d’euros, en el cas dels conjugues, o de 750.000 euros per a cada un dels fills deixin de tributar, és injust en termes socials i un autèntic despropòsit en l’actual situació de crisi i de disminució dels ingressos fiscals per la que travessa el país.

2. Eliminar l’impost de successions és fer més regressiva la fiscalitat: no està pagant més qui més té

Amb l’eliminació de l’Impost del Patrimoni per part del Govern espanyol al 2008 es va començar una carrera de regals fiscals a la classe privilegiada, el Govern de la Generalitat d’abans i el de ara han continuat amb les retallades de l’Impost de Successions.

Després de les dues retallades (juny del 2010 i abril del 2011), la recaptació de l’impost de successions quedarà en 156 milions d’euros, mentre que sense reformes els ingressos anuals haurien estat de 900 milions d’euros, regalant 744 milions d’euros a les rendes altes.


3. Eliminar l’impost de successions és augmentar la bretxa social posant en perill la cohesió ciutadana

És inadmissible que el Govern de la Generalitat  vulgui gairebé eliminar aquest impost quan a la vegada diu que no hi han diners i s’han de retallar la sanitat i l’educació públiques.

4. Eliminar l’impost de successions és renunciar oberta i escandalosament a uns ingressos del tot necessaris

1.450 milions d’euros. Aquesta és la xifra de la discòrdia territorial que està suposant el Fons de Competitivitat. Doncs bé, no és coherent renunciar a més de 100 milions d’ingressos anuals de l’actual Impost de Successions.

5. Eliminar l’Impost de Successions és renunciar a l’autonomia fiscal catalana

L’impost de Successions està cedit a les Comunitats Autònomes, per això no té cap mena de sentit parlar de discriminacions.

Catalunya té la capacitat de fixar els seus propis trams en molts impostos, de decidir de forma autònoma la nostra política fiscal. Però no volem que aquest dret es faci servir per anar eliminant impostos.. Per això volem l’autonomia fiscal?

PER AIXÒ LA PLATAFORMA PER UNA FISCALITAT JUSTA, AMBIENTAL I SOLIDÀRIA RECLAMEM

Que no només no s’ha d’eliminar l’impost de Successions sinó que s’hauria d’aplicar una moratòria en la reforma feta pel Govern anterior fins que s’hagi superat la situació de crisi i desocupació.

La Plataforma “Per  una fiscalitat justa, ambiental i solidària” demana al Govern que reconsideri aquesta decisió i crida a la ciutadania a mobilitzar-se en contra de la rebaixa fiscal als rics, a oposar-se a les retallades socials i a defensar l’estat del benestar.

enllaç document

Comparteix:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Email
  • RSS
  • Meneame
  • Pinterest
  • Google Plus

Leave a Reply