Sortides i colònies, un malestar innecessari provocat pel Conseller Maragall

FETE-UGT de Catalunya , exigeix al Conseller Maragall una rectificació sobre la supressió de la jornada intensiva en el mes de juny, tal i com en el seu dia ja vam defensar,  tant en el marc del Consell Escolar de Catalunya, com en les diferents Meses Sectorials en les que es va plantejar per part del Departament d’Educació, la modificació de l’actual calendari escolar.

La negativa d’alguns sectors del professorat a realitzar sortides i colònies per al curs vinent en resposta a la supressió del dret a decidir, en el marc de la seva autonomia de funcionament, a realitzar jornada intensiva, està provocant i fomentant problemes allà on fins ara existien solucions organitzatives i pedagògiques.

Les condicions climatològiques que es donen durant el mes de juny afecten clarament al rendiment del l’alumnat , així com a les condicions laborals del professorat i personal educatiu.

Per això la jornada intensiva era i és  una solució a aquest problema a més d’una forma d’estimular , a través  la compensació horària, el que es poguessin portar a terme aquest tipus d’activitats.

L’ únic responsable d’aquesta situació és el Conseller Maragall i la seva destresa política en generar malestar en el si dels centres.

 

2 Responses to “Sortides i colònies, un malestar innecessari provocat pel Conseller Maragall”

  • Laura:

    El Departament ha denegat les peticions de jornada intensiva per les dues últimes setmanes d’escola del mes de juny de 2011.
    Una de les raons per les que el nostre centre havia demanat aquesta petició era per les circumstàncies climàtiques que pateix el nostre centre. Ve el bon temps i la calor apreta. A principis de juny vam comprovar amb un termòmetre que a les 9 del matí les aules ja hi havia una temperatura de 29º. No cal dir que aquesta temperatura va anar augmentant a mesura que passaven les hores.
    Això va ser a l’inici de juny. A septembre, ens hi tornarem a trobar.Que hem de fer?

  • ENs poden obligar a romandre a classe, però el que podem fer és que estiguin tot el dia al pati.